Veelgestelde vragen

Nieuwe examenvragen per 1 september 2017:

Vanaf 1 september 2017 zijn er nieuwe vraagsoorten toegevoegd aan alle VCA examens. De verschillende vraagsoorten zijn naast de meerkeuzevragen met één juist antwoord:

  • meerkeuzevragen: meerdere antwoorden kunnen goed kunnen
  • sleepvragen: maak juiste combinaties
  • sleepvragen: zet activiteiten in een juiste volgorde
  • pulldownvragen: kiezen uit verschillende opties per item

Wanneer is mijn examenuitslag bekend?

De definitieve examenuitslag is vanaf twee werkdagen na het examen beschikbaar. Als het examen ‘s avonds gemaakt is, kan het wat langer duren. Diplomagegevens worden binnen 2 weken opgenomen in de database van het centraal diploma register van VCA Infra (www.vca.ssvv.nl)

Wat is CBT?

CBT staat voor ‘computer based testing’ wat inhoud dat het een VCA beeldscherm examen is. In een examenruimte die voor het afnemen van CBT examens geschikt gemaakt is worden vanachter computer worden de examens gemaakt. De examenkandidaat krijgt direct na afloop de voorlopige uitslag van zijn of haar examen.

Waar kan ik een VCA opleiding volgen?

Door heel Nederland bieden wij VCA opleidingen aan. Er zijn twee opleidingsmethodes: de VCA cursusdag met aansluitend het VCA examen en de online VCA cursus met een regio-examen. De planning staat in het menu planning en inschrijven

Waar moet ik starten als ik nog geen VCA diploma heb gehaald?

We maken in onze VCA opleidingen geen verschil in cursisten die nog nooit een VCA diploma behaald hebben en cursisten die 10 jaar geleden gediplomeerd zijn. Onze ervaring leert dat er in tien jaar tijd veel kennis verloren gaat. Daarnaast vinden er jaarlijks veranderingen plaats in de VCA lesstof waardoor het na tien jaar goed is aan de volledige cursus deel te nemen.

Zijn er toelatingseisen voor een VCA cursus?

Nee, er zijn geen toelatingseisen voor deelname aan een VCA cursus.

Kan mijn cursus verplaatst worden?

Verplaatsen is mogelijk en kan tot 3 weken voor aanvang van de cursus geheel gratis. Lees de verdere voorwaarden in het menu prijzen.

Ik probeer online in te loggen maar het lukt niet.

Het systeem houdt rekening met hoofdletters en kleine letters! Heeft u al goed gekeken of u geen spelfouten heeft in uw gebruikersnaam of wachtwoord? Komt u er niet uit, neem dan gerust contact met ons op.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer.

Een nieuw tijdelijk wachtwoord kan u aanvragen op de inlogpagina. Hiervoor is het e-mailadres nodig waarmee het account is aangemaakt. Telefonisch opvragen van wachtwoord is helaas niet mogelijk.

Bestaan er VCA proefexamens?

Klik hier om naar het proefexamen te gaan: https://proefexamen.deVCAcursus.nl

Uit hoeveel vragen bestaat het B-VCA examen?

Het B-VCA examen bestaat uit 40 vragen waar maximaal 60 minuten voor staat. Bij het goed beantwoorden van 64,5% van de vragen is de examenkandidaat geslaagd.

Uit hoeveel vragen bestaat het VOL-VCA examen?

Het VOL-VCA examen bestaat uit 70 vragen waar maximaal 75 minuten voor staat. Bij het goed beantwoorden van 64,5% van de vragen is de examenkandidaat geslaagd.

Wanneer krijg ik een diploma?

Als de examenuitslag positief is en de factuur voor de cursus betaald is ontvangt de cursist het diploma. Tevens worden de diploma gegevens opgenomen in het centraal diploma register van VCA Infra (www.vca.ssvv.nl)

Wat is CCV registratie code 95?

Beroepschauffeurs moeten verplicht deelnemen aan nascholing die valt onder de code 95. Bij deelname aan de VCA cursusdag is het in veel gevallen mogelijk 7 nascholingsuren te laten registreren. Geef dit bij de inschrijving aan, achteraf registreren van uren is niet mogelijk!

Boek jouw VCA cursus en examen nu!