Wat kost een VCA cursus?

B-VCA opleidingen

prijzen p.p. (excl. btw)

Bent u operationeel medewerker bij een VCA-gecertificeerd bedrijf? Dan moet u in het bezit zijn van het diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA). Met dit diploma laat u zien dat u beschikt over de basiskennis van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die vereist is door VCA. U toont daarmee aan dat u weet hoe u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu, de gezondheid en de veiligheid van uzelf en anderen.

B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Ook het gebruik van PBM, gereedschappen en machines worden in de cursus behandeld.
Het B-VCA examen duurt maximaal 60 minuten en bestaat uit 40 vragen waarvan 64,5% goed moet worden beantwoorden om het B-VCA diploma te halen.

B-VCA opleidingen (prijzen zijn excl. btw):

 • B-VCA online cursus incl. examen € 199,- pp
 • B-VCA cursusdag incl. examen € 275,- pp
 • B-VCA cursusdag incl. luisterexamen € 299,- pp
 • B-VCA cursusdag incl. code 95 € 299,- pp
 • B-VCA herexamen € 75,- pp

Betaling via incasso of factuur (toeslag bij factuur: € 5,- pp)

VOL-VCA opleidingen

prijzen pp (excl. btw)

Bent u operationeel leidinggevende bij een VCA-gecertificeerd bedrijf? Dan moet u in het bezit zijn van het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA). Daarmee toont u aan dat u rekening houdt met de veiligheid, het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.

VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.
Het examen duurt max. 75 minuten en bestaat uit 70 vragen waarvan 64,5% goed moet worden beantwoorden om het diploma te halen.

VOL-VCA & VIL-VCU opleidingen (prijzen zijn excl. btw):

 • VOL-VCA online cursus incl. examen € 199,- pp
 • VOL-VCA cursusdag incl. examen € 299,- pp
 • VOL-VCA cursusdag incl. code 95 € 325,- pp
 • VIL-VCU cursusdag incl. examen € 299,- pp
 • VOL-VCA / VIL-VCU herexamen € 85,- pp 

Betaling via incasso of factuur (toeslag bij factuur: € 5,- pp)

IN-COMPANY cursusdag (prijzen zijn excl. btw)

 • B-VCA, VOL-VCA en combinatie van beide is mogelijk.
 • basiskosten € 1.599,-. (incl. gebruik van het lesmateriaal en examens voor max. 7 cursisten)
 • iedere extra cursist kost € 99,- pp (incl. gebruik van 1 extra lesboek en examen)
 • B-VCA luisterexamens en anderstalige examens zijn alleen op aanvraag beschikbaar

Boek jouw VCA cursus en examen nu!

GRATIS VERPLAATSEN kan tot 3 weken voor aanvang van de cursus. Verplaatsen binnen 3 weken t/m 2 weken voor aanvang wordt € 52,50 per verplaatsing in rekening gebracht. Bij verplaatsen vanaf 2 weken tot de werkdag voor aanvang van de cursus wordt per persoon € 75,- in rekening gebracht. Bij afmeldingen op de dag van de cursus en bij no-show wordt het volledige cursusgeld in rekening gebracht.

GRATIS ANNULEREN van een cursusdag kan tot 4 weken voor aanvang van de cursus. Vanaf 4 weken tot 2 weken voor aanvang is de helft van het cursusgeld verschuldigd. Volledige vergoeding is verschuldigd indien minder dan 2 weken voor de aanvang van de cursus wordt geannuleerd.

Gratis annuleren van de online-cursus incl. regio-examen kan indien de inlogcode niet geactiveerd is tot 3 weken voor aanvang. Bij een geactiveerde inlogcode is de helft van het bedrag verschuldigd. In alle gevallen is volledige vergoeding is verschuldigd indien minder dan 2 weken voor de aanvang wordt geannuleerd.

LET OP: de online theorie cursus is 24/7 te bereiken met een computer (pc/laptop/tablet oid) met een internetverbinding. Starten en pauzeren kan op elk gewenst moment. Ook het tempo en de volgorde waarin de cursus wordt doorlopen, is volledig zelf te bepalen. Het systeem houdt bij welke hoofdstukken bestudeerd zijn en welke nog gevolgd moeten worden.

DeVCAcursus.nl werkt samen met: